Testni izračun dohodnine za leto 2010 na eDavkih (informativni izračun dohodnine)

Davčna uprava Republike Slovenije (DURS) je za davčne zavezance, ki niso registrirani uporabniki eDavkov, pripravili spletni obrazec, katerega lahko:

 • izpolnite in naredite testni izračun,
 • izpolnite, natisnete in oddate v pisni obliki na davčni urad ali izpostavo.

Izpolnjenega obrazca za neregistrirane uporabnike NE boste mogli oddati po elektronski poti.

Za elektronsko napoved

 • kliknite gumb Vstop, če ste registriran uporabnik eDavkov;
 • opravite prvo prijavo, če še niste uporabnik eDavkov.

Dostop do izračuna je na naslednji povezavi: Napoved za odmero dohodnine.

Kliknite na naslov Napoved za odmero dohodnine 2010

Opozorilo glede oddaje dohodnine
Napoved za odmero dohodnine vložite le, če vam davčni organ do 15. junija ni vročil informativnega izračuna dohodnine za preteklo leto, čeprav ste imeli obdavčljive dohodke višje od 3.100,17 eurov oziroma ste poleg pokojnine, od katere ni bila odtegnjena ali plačana akontacija dohodnine, pri akontaciji dohodnine pa niste uveljavljali posebne olajšave za vzdrževane družinske člane, dosegli dohodke, ki presegajo 80 eurov.

Sorodni članki:

36 komentarjev

 1. Spoštovani,
  nikakor mi ne uspe povezava z testnim izračunom dohodnine za 2010. Nisem uporabnik e-davkov in bi rada le informativen izračun. Hvala za pomoč
  Lep pozdrav
  Metka Blokar

 2. Spoštovana Metka,
  preveril sem povezavo in deluje, tako da je napaka verjetno na vaši strani. V kolikor nimate digitalnega potrrdila, kliknite na prekliči, ko vas pozove da se predstavite z digitalnim potzrdilom.
  kaj več pa vam ne morem svetovati.

  lp,
  Gorazd Klančišar

 3. Ko je bila dohodnina še v povojih, si lahko na X straneh dobil informativni izračun, danes niti to ne deluje več. Pravo sranje tale e-uprava….konec koncev je pa itak vseeno

 4. tudi jaz se zajebavam in pokušam narediti informativni izračun pa nikakor ne uspevam. (sem preglup jaz ali pač kdo drug ki trdi da vse deluje???)

 5. Ne vem ali res potrebujete toliko časa ,da popravite napako, da bi si lahko izračunali informativno dohodnino za l.2010.
  Danes je že 2. februar 2011.
  Zelo žalostno.

 6. Tudi danes še ne gre , danes je 3.februar 2011 pa še vedno ni nič popravljeno , a sam ne vem zakaj pod našimi komentarji piše datum 24.12.2010

 7. Pozdravljeni,
  ravnokar smo preizkusili aplikacijo in sporočam, da danes deluje.
  Glede datumov pa vas obveščam, da je napaka sistemska in jo odpravljamo. Za nevšečnosti se vam opravičujemo.

  lp,
  Gorazd Klančišar

 8. Zdravo,

  Ne dela nič, nisem uporabnik e-davkov in nimam elektronskega certifikata, tako da sem očitno brez možnosti, da bi si naredil testni izračun dohodnine :((((
  Res pa je tudi to, da na nobeni drugi strani ni nobenega drugega testnega izračuna.

  LP

 9. Program prenesel na svoj računalnik .Nikjer ne najdem izračuna dohodnine, ali pa sem butast.
  Do 2010 je bil na spletu enostaven program, pri temu eDavki programu, pa se moraš pri vnosu mučiti z besednimi pojmi, da se v drugem koraku prebiješ do številčne označbe vrste dohodka. Resnično sem razočaran.

  LP

 10. Danes je že 5. februar 2011, pa še ne deluje, čas za odddajo vloge za uveljavljanje posebne olajšave za vzdrževane družinske člane pri informativnem izračunu pa se izteka. Izračuna pa ne moremo narediti. Očitno gremo nazaj v predprejšne stoletje.

  Tone

 11. no ja , sam js grem jutr takoj k frizerju , da me pobarvajo še vedno ne gre naredit izračuna , blondinki vsaka čast meni ne gre

 12. Stran ni veljavna

  Ta stran je neveljavna. Upoštevajte, da so seje časovno omejene in so pri daljši neaktivnosti prekinjene, zato se morate ponovno prijaviti in ne morete dostopati do strani, odprtih v prejšnji seji. Prav tako ne morete dostopati do začasnih strani eDavkov direktno (npr. preko bližnjice v meniju Priljubljene). Obiščite prvo stran eDavkov in z nje izberite želeno stran.

 13. mislim, da smo vsi iz “BUTAL”, kajti tudi meni ne deluje; glede na to, da moraš danes vse plačati, pa mogoče v tem grmu tiči zajec!

 14. Zanimivo, vsako leto sem si izračunala informativno dohodnino,sedaj pa ne, mogoče pa vi veste? Prosim Vas za pomoč, imate ekipo, jaz jo nimam,,,,

  Uspešen dan,,,,

Komentiraj

E-mail naslov ne bo objavljen.


*