E-računi – storitev, ki prinaša prihranke v vaše poslovanje

Sodobne informacijske tehnologije ponujajo veliko novih, uporabnih storitev. Ena izmed njih, ki so jo začele tržiti komercialne banke v Sloveniji je po elektronski poti ali .

E-račun nadomešča klasično papirnato obliko računa z elektronsko obliko. Je račun, ki ga izdajatelj računa izda svojemu kupcu – prejemniku računa za opravljeno storitev ali prodano blago v elektronski obliki.

Kot izdajatelj računov za opravljene storitve zagotovo veste, kako zamudno je pošiljanje papirnatih računov, saj vam ti povzročajo visoke stroške tiska, papirja in poštnin. Z izdajanjem e-računov si lahko to opravilo zelo poenostavite, pa tudi prihranite pri stroških poštnin, papirja in tiska. Prihranek je velik tudi pri porabljenem času, saj elektronska izdaja računa poteka hitreje, enostavnejše pa je tudi spremljanje izdanih računov. S to storitvijo, poudarjajo na bankah, boste tudi vi pripomogli k zmanjšanju porabe papirja in s tem ohranjali naše dragocene gozdove.
Prednosti prejema e-računa pa so naslednje;

  • preglednost (pregledovanje prejetih in plačanih e-računov na enem mestu v vaši elektronski banki),
  • enostavnost (shranjevanje e-računov na lokalnem disku računalnika, plačani računi so vam na voljo v pregledu prometa v elektronski banki),
  • prijazno do uporabnika (vsi podatki, ki so potrebni za plačilo, se avtomatsko prikažejo v plačilnem nalogu in vam jih ni potrebno prepisovati),
  • prijazno do okolja (računi so v elektronski obliki, poraba papirja se zmanjša).

Tehnologija gre naprej in poskrbeti moramo, da nas ne prehiti. O omenjeni storitvi se zato pozanimajte v vaši banki, kjer vam bodo storitev tudi praktično prikazali.

Sorodni članki: