Na zavodu objavili razpis za delovni preizkus za starejše od 30 let

Na Zavodu RS za zaposlovanje so 29. januarja 2016 objavili javno povabilo za delovni preizkus 2016

Na Zavodu RS za so 29. januarja 2016 objavili javno povabilo za delovni preizkus 2016, ki delodajalcem omogoča, da preizkusijo in spoznajo brezposelne na določenem delovnem mestu, preden se odločijo za . Za preizkus je na voljo milijon evrov iz proračuna, vanj pa se bo lahko vključilo nekaj več kot 1100 brezposelnih, ki so stari vsaj 30 let.

, ki se želijo v preizkus vključiti, morajo biti poleg starostne omejitve na zavodu prijavljeni vsaj pol leta.

S pomočjo delovnega preizkusa bodo brezposelni lahko preizkusili svoja znanja, veščine in spretnosti na konkretnem delovnem mestu pri delodajalcu ter si tako izboljšali zaposlitvene možnosti. bodo lahko brezposelne spoznali in preizkusili v delovnem okolju še pred sklenitvijo delovnega razmerja.

Za izvedeni bodo delodajalcem povrnili ocenjeno vrednost stroškov v višini 206 evrov za udeleženca, delodajalci iz javnega sektorja pa so upravičeni le do povračila dejanskega stroška zdravniškega pregleda kandidatov.

Udeleženci delovnega preizkusa prejmejo dodatek za prevoz in dodatek za aktivnost, ki se jim izplačata na podlagi njihove dejanske udeležbe v programu.

V okvirih dovoljenega števila oseb na delovnem preizkusu lahko delodajalci oddajo več zaporednih ponudb. Vendar morajo biti ob oddaji nove ponudbe zaključeni vsi delovni preizkusi iz predhodne ponudbe in izpolnjeni tudi pogoji glede zaposlitev po zaključenih delovnih preizkusih.

Delovni preizkus traja od najmanj 100 ur do največ enega meseca in poteka brez delovnega razmerja. Povabilo je za delodajalce odprto od objave na spletni strani do porabe sredstev, a ne dlje kot do 9. septembra. Doslej se je po zaključku delovnega preizkusa pri istem ali drugem delodajalcu zaposlilo okrog 70 odstotkov udeležencev programa.

Vir: STA, 31. 1. 2016, http://www.sta.si/

Sorodni članki: