2. Evropski teden podjetništva

DG_Enterprise_SME2010_logo_SL_mit_subhead-jpgLetošnji Drugi bo formalno potekal med 25. majem in 1. junijem in bo tako kot lani namenjen tistim, ki se šele odločajo za , kot obstoječim mikro, malim in srednje velikim podjetjem.

Cilji Evropskega tedna podjetništva 2010 so:

  • ponuditi informacije o ukrepih Evropske unije ter državnih, regionalnih in lokalnih oblasti za podporo mikro, malim in srednje velikim podjetjem,
  • spodbujati podjetništvo, da bo več ljudi, predvsem mladih, resno razmislilo o podjetništvu, kot o možnosti za ustvarjanje kariere,
  • dati priznanje podjetnikom za njihov prispevek k dobrobiti Evropske unije, zagotavljanju delovnih mest, inovacijam in konkurenčnosti na trgu.

Prireditve v okviru Drugega Evropskega tedna podjetništva bodo organizirane na nacionalni, regionalni ali lokalni ravni, ob podpori javnih in zasebnih izvajalcev.

kot koordinator Evropskega tedna podjetništva v Sloveniji, skupaj s partnerji in podpornim okoljem za podjetništvo skrbi, da bo v mesecih maj in junij, čim več raznolikih regionalnih podjetniških dogodkov. Takšen je tudi namen vseevropske kampanje, da se zgodijo lokalne zgodbe tako, da jih povedo podjetniki.

Predstavitev dogodkov v Sloveniji:

Vir: JAPTI

Sorodni članki: