Podjetniški sklad s tremi milijoni evrov spodbud za zagon podjetij v problemskih območjih

Slovenski podjetniški sklad je objavil razpis za 3,2 milijona evrov spodbud za zagon podjetij v problemskih območjih v letih 2016 in 2017.

Slovenski je objavil razpis za 3,2 milijona evrov spodbud za zagon podjetij v problemskih območjih v letih 2016 in 2017. Ukrep gospodarskega ministrstva, ki je bil preteklo leto prvič izveden preko podjetniškega sklada, se bo nadaljeval in bo okrepil 80 novonastalih podjetij ter pomagal zmanjševati .

Novonastala podjetja iz problemskih območjih bodo lahko spodbudo prejela v obliki nepovratnih sredstev do višine 40.000 evrov v obdobju dveh let, je navedeno v razpisu.

Podjetja, ki bodo upravičena do sofinanciranja projektov, morajo biti iz vzhodne kohezijske regije in imeti sedež podjetja na območju občin Pomurske regije, Pokolplja, Maribora s širšo okolico, Hrastnika, Radeč ali Trbovelj.

Z razpisom želi sklad spodbuditi zagon podjetij ter posledično znižati njihovo stopnjo umrljivosti v začetnem obdobju poslovanja ter izboljšati konkurenčnost na domačih oz. tujih trgih. Poleg zagona novih podjetij pa je cilj javnega razpisa tudi zmanjšanje razvojnega zaostanka v problemskih območjih.

Upravičena podjetja lahko prejmejo do 40.000 evrov nepovratnih sredstev za , biti pa morajo registrirana v obdobju od 1. januarja 2014 do 23. avgusta 2016.

lahko sredstva prejmejo v dveh letnih izplačilih, in sicer do največ 15.000 evrov v letošnjem letu in do največ 25.000 evrov v prihodnjem letu. Rok za oddajo vloge v letošnjem letu je 23. avgust.

Vir in informacije: STA, 29. 7. 2016, http://www.sta.si/

Sorodni članki: