Priznanja najboljšim inovacijam

Gospodarska zbornica Slovenije nagradila inovativna podjetja, inovatorje v podjetjih ter samostojne inovatorje

Ljubljana, 17. september 2009 – Najbolj inovativnim med inovativnimi je Gospodarska zbornica Slovenije danes podelila priznanja za inovacije, nastale v letu 2008. 7 zlatih, 11 srebrnih, 12 bronastih priznanj ter 12 diplom je rezultat nacionalnega finala, v katerem je na regionalni ravni kandidiralo 185 inovacij in prek 500 inovatorjev. V okviru Dneva inovativnosti je organizirala konferenco o uvajanju inovativne kulture v podjetja.

Priznanje za najboljše inovacije na nacionalni ravni predstavlja najvišje priznanje inovativnim dosežkom slovenskih podjetij in s tem promocijo inovativnosti v Sloveniji. Število in kakovost prijavljenih in nagrajenih inovacij so jasen pokazatelj, da ima Slovenija velik potencial za dvig konkurenčnosti gospodarstva, kar je v sedanjih zaostrenih gospodarskih razmerah toliko pomembneje.

Mag. Samo Hribar Milič, generalni direktor , je ob tej priložnosti poudaril, da sicer »večja inovativnost Slovenije po vsej verjetnosti ne bi rešila pred krizo. Konec koncev je Japonska izredno inovativna, pa je v velikih težavah. Nedvomno pa bo večja inovativnost pripomogla k hitrejšemu izhodu iz krize in večji konkurenčnosti slovenskega gospodarstva.« Nagrajenci so prejeli tudi čestitke ministra za visoko šolstvo, znanost in tehnologijo, Gregorja Golobiča.

Da je slovensko gospodarstvo inovativno, dokazuje število prijav podjetij za natečaj najboljših inovacij – letos smo jih prejeli 185, pri tem je sodelovalo preko 500 inovatorjev iz slovenskih podjetij. V letošnjem letu je bilo več prijav za inovacije, ki so nastale v sodelovanju med različnimi podjetji, univerzami in institucijami. V trinajstih letih, kar GZS organizira podelitev priznanj, je z nami sodelovalo prek 2.000 inovatorjev.

S podeljevanjem priznanj in diplom je pred trinajstimi leti začela območna gospodarska zbornica Zasavje, kasneje so se ji pridružile tudi ostale območne in regionalne zbornice. Priznanja za najboljše inovacije so tako prerasle v vseslovensko promocijo inovacije, kjer danes sodelujejo vse območne in regionalne zbornice GZS. Letošnja podelitev priznanj najboljšim inovacijam na nacionalni ravni je tako že sedma po vrsti.

Osemčlanska ocenjevalna komisija pod vodstvom dr. Boruta Likarja je imela zelo zahtevno nalogo, saj so bili vsi predstavljeni predlogi na svojih področjih izvrstni.

Kdo vse so prejeli priznanja si lahko preberete na spletnih straneh GZS.

Sorodni članki: