Velemojstra za črpanje javnega denarja

Danes v poštnem nabiralniku o dveh velemojstrih za črpanje javnega denarja

Prava velemojstra za (javnega) denarja sta in , profesorja na ljubljanski Pravni fakulteti, sicer pa oba znana kot nekdanja ministra za pravosodje.

No, poglejmo, kako služita nekdanja pravosodna ministra:

  1. Sta solastnika dveh istih zasebnih podjetij s praktično enako dejavnostjo: svetovanje v javni upravi.
  2. Vsak ima svoj status samostojnega podjetnika.
  3. Izmenično vodita pri Pravni fakulteti v Ljubljani.
  4. Sta redno zaposlena na omenjeni pravni fakulteti in omenjenem inštitutu. Na fakulteti za polni delovni čas, na inštitutu pa 20-odstotno. Elitni profesorji so namreč lahko zaposleni celo “120-odstotno”.
  5. Upamo si tudi zapisati, da obema nekaj denarja najverjetneje “kapne” še iz naslova avtorskih honorarjev in podjemnih pogodb.

Zdaj pa – pozor – številke:

  1. Njun Inštitut za javno upravo , d. o. o., registriran na Vrhovcih, Cesta X, številka 31, je leta 2012 zabeležil 194 tisoč evrov prihodkov, leta 2013 pa 49 tisoč evrov prihodkov.
  2. Njuna Družba za svetovanje v javni upravi, registrirana na Dalmatinovi 2, je leta 2012 imela 159 tisoč evrov prihodkov, leta 2013 pa 225 tisoč evrov prihodkov.
  3. Kako poslujeta prek svojih espejev še ni znano, saj poslovnih bilanc še ni. Ustanovila sta jih namreč pred nekaj meseci.
  4. Inštitut za javno upravo, ki ga trenutno vodi Rajko Pirnat, prej pa ga je nekaj časa kot direktor vodil Senko Pličanič, je v zadnjih enajstih letih – gre pa za podatke Supervizorja – samo neposredno od države pokasiral reci in piši 7.203.421,44 evra! Razdelitev denarja znotraj inštituta je seveda skrivnost.
  5. Ob vseh teh dodatnih mega zaslužkih pa, kot že rečeno, Senko Pličanič in Rajko Pirnat prejemata tudi polno plačo.

Mnjenje o teh gospodih si na podlagi teh podatkov oblikujte sami.

Vir: , , javno dostopni podatki

Sorodni članki: