Avtomobilska dobaviteljska industrija je prebrodila krizo

Evropska avtomobilska dobaviteljska industrija je prebrodila krizo hitreje kot je bilo pričakovano. Upravičeno lahko pričakujemo, da bodo podjetja v letu 2011 ponovno enako uspešna kot so bila pred pričetkom krize. Doslej so strokovnjaki ocenjevali, da bo obseg prodaje iz leta 2007 na področju osebnih vozil ponovno dosežen leta 2012, ter leta 2013 na področju komercialnih vozil, vendar  smo z obetavnimi trendi rasti v prvi polovici prejšnjega leta ob »predkriznega« obsega prodaje oddaljeni le še dober korak. Glede napovedi za naprej na svetovnem nivoju pa se pričakujemo rast v višini 6% glede prejšnje leto na osebnih in 10% na gospodarskih vozilih v letošnjem letu.

Panoga je postavljena pred pomembne izzive na področju ekologije, varnosti in zanesljivosti ter izboljšav materialov in tehnologij. Glavni cilj je kako ustvariti avto, ki bo cenovno sprejemljiv, ki bo ponujal več udobja in varnosti ter ne bo ustvarjal dodatnih emisij v okolje.

Slovenska je lahko z tehnološko dovršeno proizvodnjo, visoko produktivnostjo, kvaliteto, cenovno učinkovitostjo ter tesno povezanostjo z javno raziskovalno sfero ter globalno umeščenostjo v dobaviteljske verige enakopraven partner proizvajalcem vozil.

Številne inovacije je slovenska avtomobilska industrija osnovala na odlični povezanosti z univerzitetno sfero, z nekaterimi prebojnimi inovacijami in izboljšavami se slovenska avtomobilska industrija uvršča v sam vrh svetovne industrije avtomobilskih komponent. Naj jih naštejem le nekaj: zavorni sistemi in pedalni sklopi nove generacije,  »pametni« žarometi, sistemi in moduli električnega avtomobila in zeleni mobilnosti z zmanjševanjem emisij CO2, NOx in trdih delcev ter optimizaciji učinkovite rabe energije, varnostne aplikacije, mehanizmi za zaklepanje, katerih cilj je večja varnost potnikov ob trku, avtomobilski sedeži in vzglavniki, in še bi lahko naštevali. Pomembna konkurenčna prednost pa je tudi izdelava strojev in orodij za avtomobilsko industrijo, ki smo jo razvili v Sloveniji.

Vir: Imamidejo / www.imamidejo.si / Dušan Bušen, direktor, Slovenski avtomobilski grozd

Sorodni članki: