“ARISE Europe” – javni razpis za inovacijska središča

EIT-Digital_logo_portraitZ namenom spodbujanja razvoja lokalnih inovacijskih in izobraževalnih ekosistemov EIT Digital* (rej znan kot EIT ICT Labs) s programom “Arise Europe” vzpostavlja trajnostno z lokalnimi partnerji, kot so pospeševalni centri, inkubatorji, , inovacijski grozdi.

EIT Digital objavlja , v katerem nagovarja odlična inovacijska središča (kot so pospeševalni inkubatorji, regionalni grozdi), ki so pripravljeni sodelovati in skupno vlagati z EIT Digital, da bi okrepili rast svojih ekosistemov.

Na razpis se lahko prijavijo inovacijska središča iz naslednjih držav: Avstrija, Belgija, Bolgarija, Hrvaška, Ciper, Republika Češka, Danska, Estonija, Grčija, Irska, Malta, Latvija, Litva, Luksemburg, Poljska, Portugalska, Romunija, Slovaška in Slovenija.

Proces javnega razpisa omogoča inovacijskim središčem, da se predstavijo (svoje uspehe in lokalne ekosisteme, svojo mrežo, svojo tehnologijo, strategijo in storitve), tekmujejo in, če so izbrani, pripomorejo k temu, da postanejo njihova področja in inovacijski ekosistemi, kot tudi celotna , PRAVI kraj za digitalne . EIT Digital bo v sodelovanje prispevalo svojo mrežo, strokovno znanje in druga sredstva za in .

***

EIT ICT Labs, ena od vodilnih evropskih organizacij za odprte inovacije, je svojo novo blagovno znamko in ime, EIT Digital, predstavila 1. junija 2015.

EIT Digital je ena od vodilnih evropskih organizacij za odprte inovacije. Njihovo poslanstvo je spodbujati inovacije v digitalni tehnologiji in podjetniški talent za gospodarsko rast in v Evropi. Združujejo podjetnike iz partnerstva več kot 130 vrhunskih evropskih korporacij, malih in srednje velikih podjetij, start-upov, univerz in raziskovalnih inštitutov.

Z vlaganjem v strateška področja želijo okrepiti tržni delež z raziskavami podprtih digitalnih tehnologij ter v Evropo nadarjene podjetnike in vodje. Organizirajo lastne inovacijske in izobraževalne aktivnosti v njihovih kolokacijskih centrih ali okoli njih, kjer se srečujejo študenti, , podjetniški razvijalci in in usmerjajo digitalizacijo družbe.

EIT Digital je skupnost znanja in inovacij ter deluje v okviru European Institute of Innovation and Technology (EIT). Od leta 2010 EIT Digital nenehno mobilizira talente, ideje, tehnologije in posle po vsej Evropi in drugod ter spodbuja disruptivne digitalne inovacije.

EIT Digital ima sedež v Bruslju, njegovi kolokacijski centri so še v Berlinu, Eindhovnu, Londonu, Helsinkih, Parizu, Stockholmu, Trentu, kot tudi v Budimpešti in Madridu.

Dodatne informacije:

EIT DIGITAL
Kontaktna oseba: Johanna Gavefalk
Tel: +46 73 460 7786
E-pošta: johanna.gavefalk@eitdigital.eu
Spletna stran: http://www.eitdigital.eu/
Sledite EIT Digital na Twitterju: @EIT_Digital

Vir : STA, 12. 6. 2015, http://www.sta.si/

Sorodni članki: