ERASMUS izmenjave za mlade podjetnike

Podjetniško usposabljanje za mlade slovenske podjetnike

Premišljujete o ustanovitvi lastnega podjetja ali ste že podjetnik? Če je Vaš odgovor “da”, je » za mlade podjetnike« lahko pravi program za Vas!

Kdo lahko sodeluje?

Na podjetniško usposabljanje se lahko prijavijo novi , ki resno načrtujejo ustanovitev lastnega podjetja ali pa so že ustanovili lastno podjetje v zadnjih treh letih.

Kako poteka prijava?

Bodoči/novi podjetniki se morajo najprej vpisati v bazo podjetij na spletni strani: http://www.erasmus-entrepreneurs.eu/. Izpolniti morajo elektronski obrazec, dodati poslovni načrt s povzetkom v angleščini, življenjepis (v angleškem jeziku) in kratek opis želenega usposabljanja. Izbrati morajo tudi posredniško organizacijo, ki bo pomagala pri povezovanju s ciljnim podjetjem.

Sledi iskanje ustreznega podjetja iz baze zainteresiranih podjetij-ponudnikov usposabljanja. Na podlagi strinjanja obeh podjetnikov ter pripravljenega in potrjenega programa usposabljanja novi podjetniki odpotujejo v drugo državo EU, kjer se nekaj časa (min. 1 mesec, max. 6 mesecev) usposabljajo pri izkušenem podjetniku-gostitelju, ki so si ga izbrali. Usposabljanje se lahko izvaja v več fazah.

Na voljo je le še 5 prostih mest za usposabljanje za mlade podjetnike.

Več o tem, kaj ponuja Erasmus mladim podjetnikom, najdete tukaj.

Dodatne informacije: Gospodarska zbornica Slovenije (GZS), Kontaktna oseba: Simona Rataj, Tel: (01) 58 98 139, E-naslov: Simona.Rataj@gzs.si.

Vir: Gospodarska zbornica Slovenije (GZS), 19.1.2011, http://www.gzs.si/

Sorodni članki: