Fast Track to Innovation (FTI) – dodatna priložnost za MSP

Fast-Track-to-Innovation-Pilot_Ateknea-760x507Drugi nov instrument v okviru “Hitra pot do inovacij” – Fast Track to Innovation () je namenjen podpiranju evropskega gospodarstva z zagotavljanjem nepovratnih sredstev za in organizacije, da bodo s svojimi dobrimi idejami lažje prodrla na trg.

Prijave konzorcijev 3 do 5 organizacij je mogoče pošiljati od januarja 2015 dalje. Konzorciji morajo vključevati podjetja, sodelujejo pa lahko tudi univerze, raziskovalne inštitucije, tehnološke organizacije ter organizacije, ki pospešujejo komercializacijo inovacij, kot so: grozdi, končni uporabniki, podjetniška združenja, inkubatorji, ali .

Še posebej se spodbuja MSP ter podjetij, ki se prvič prijavljajo na okvirnih programov. FTI podpira inovativne projekte od faze demonstracij do vstopa na trg, vključno s prototipi, testiranji in preverjanji v realnih razmerah, preverjanja poslovnih modelov in standardizacije. zahteva relativno zrele nove tehnologije, koncepte, procese in poslovne modele, ki potrebujejo zadnji razvojni korak za vstop na trg.

Vir: http://www.startaj.si/, 17. 4. 2015, Avtor: Nina Mazgan

Sorodni članki: