Kako v poletnih mesecih ohraniti vašo prodajo nad vodo?

dopust1Poletni meseci so za določene trgovine, lokale, salone in kakršnekoli poslovalnice naporni meseci. Velika večina ljudi se odpravi na morje, središča mest so prazna. Vendar to ne pomeni, da ne morete z manjšimi ukrepi vaše prodaje v poletnih mesecih obdržati nad vodo, če ne celo konkretno povečati. Naj bo tokratna poletna sezona najuspešnejša do sedaj!

Podarite presenečenje ob vsakem nakupu
Obstoječe in nove lahko v trgovino privabite z različnimi presenečenji, ki jih priložite ob vsakem nakupu. Vsebino darilca lahko razkrijete, ni pa nujno — lahko ostane presenečenje.

V te majhne pozornosti ni potrebno, da vlagate velike vsote denarja. Že manjša presenečenja lahko imajo velik učinek. Bodite le pazljivi, da bodo darilca primerna vaši ciljni publiki. Če npr. prodajate vino, vodni baloni kot presenečenje žal ne bodo dobra izbira.

Organizirajte poletne dogodke, degustacije, akcije
Saj veste, lokali in trgovine, kjer je gužva, privlačijo več strank. Zakaj ne bi v svojo poslovalnico več strank privlačili tudi vi in si s tem zagotovili prepotrebno pozornost, ki jo v poletnih mesecih potrebujete?

Prodajate hrano ali si lastite restavracijo? Pripravite posebne poletne degustacije. Imate frizerski salon? Med poletjem organizirajte brezplačne delavnice ali pa mimoidočim ponudite hitro urejanje frizure. Možnosti za ustvarjanje je ogromno, preizkusite, kaj vam najbolj odgovarja.

Med poletjem ne pozabite na
Žal večji del podjetij med poletjem enostavno pozabi na marketing. Na spletni strani se ne pojavi nič novega, njihovi profili na družbenih omrežjih počasi zamrejo, kot posledica tega pa na pozabijo tudi obiskovalci.

Poletni čas je vaša nova priložnost. Bodite eno izmed tistih redkih podjetij, ki na marketing v teh mesecih ne bodo pozabili in bodo že obstoječe ter potencialne obiskovalce redno obveščali o svojih novostih. Poletni meseci torej niso izgovor, da ne morete testirati različnih pristopov, ki vam lahko pomagajo pri pospeševanju vaše prodaje. Idej je ogromno. Zgrabite eno in jo preizkusite.

Vir: saopnet pos

Sorodni članki: