Objavljen razpis za letošnjo Slovensko nagrado za družbeno odgovornost HORUS

horus-logoInštitut za družbene odgovornosti (IRDO) je skupaj s partnerji objavil za Slovensko nagrado za družbeno odgovornost . , ki bo potekal do 25. septembra, je objavljen že sedmič, z njim pa želijo partnerji poiskati in nagraditi celovite pristope pravnih oseb in posameznikov k družbeni odgovornosti.

Za nagrado se lahko potegujejo podjetja in zavodi, objavljeni pa so še trije za posebna priznanja, in sicer: posebno priznanje posamezniku oz. organizaciji, ki deluje v kontekstu družbene odgovornosti; novinarju oz. novinarki ter v sodelovanju z vladnim uradom za Slovence v zamejstvu in po svetu razpis za posebno priznanje za podjetnika oz. podjetnico s slovenskimi koreninami, ki deluje v zamejstvu oz. po svetu. Častni pokrovitelj nagrade je predsednik republike Borut Pahor.

Na razpis za podjetja in zavode se kandidati prijavijo sami. Kandidate za posebna priznanja predlagajo drugi posamezniki, organizacije, ustanove, podjetja ipd., prav tako velja za posebno priznanje za novinarja, kamor se lahko novinarji prijavijo sami ali pa jih predlagajo druge pravne ali fizične osebe. Prijavnin za kandidate za posebna priznanja ni.

Rok za prijavo je 25. september 2015.

Horus je namenjena zlasti pravnim osebam, ki se zavedajo družbene odgovornosti in jo vključujejo v svoje . Ob prijavi na razpis podjetja pridobijo vprašalnik, ki je orodje za analizo njihovega družbeno-odgovornega delovanja, nepristransko oceno zunanjih strokovnjakov, članstvo v Poslovnem klubu Horus ter možnost prejeti priznanje in nagrado Horus.

Mnogi dosedanji kandidati so si na ta način analizirali obstoječo in oblikovali prihodnjo strategijo družbene odgovornosti, ob tem pa pridobili še povečan ugled v javnosti, večje zadovoljstvo in zaposlenih ter posledično povečano gospodarsko rast.

Dosedanji prejemniki priznanj in nagrad Horus iz preteklih let so sicer prejšnji četrtek ustanovili Horus, ki združuje do zdaj prijavljene kandidate za nagrado Horus, omogoča izmenjavo znanja, izkušenj ter dobrih praks in tako povezuje slovenska družbeno odgovorna podjetja.

Razpis so 15. junija 2015 v partnerskem sodelovanju s številnimi strokovno-interesnimi organizacijami objavili:

  • IRDO – Inštitut za razvoj družbene odgovornosti,
  • SPIRIT Slovenija, javna agencija in
  • PRSS – Slovensko za odnose z javnostmi.
  • Dodatne informacije in prijave

Vir: STA, 17. 6. 2015, www.sta.si

Sorodni članki: