Odprte so prijave na vseslovensko podjetniško tekmovanje POPRI

Do 15. marca 2016 lahko tekmovalci v treh kategorijah prijavijo svojo podjetniško idejo

Odprte so prijave na vseslovensko podjetniško tekmovanje v organizaciji Primorskega tehnološkega parka. Do 15. marca 2016 lahko tekmovalci v treh kategorijah prijavijo svojo podjetniško idejo, obrazloženo v predlogi, ki sledi modernim pristopom podjetništva. Prijava je enostavna, udeležba na tekmovanju prinese znanje in izkušnjo, ki bo udeležencem spremenila pogled na svet.

Vsi imamo , kako bi izboljšali svet, le malokdo pa ima znanje in predvsem motivacijo, da svoje uresniči. Prvi korak k uresničitvi je, da dobimo potrditev ali ima naša ideja potencial za globalno rast. Vseslovensko podjetniško tekmovanje POPRI, ki ga organizira Primorski , je odlična priložnost za mlade, da svoje ideje preverijo in zapišejo ter naredijo prvi korak za njihovo uresničitev.

Rok prijave na tekmovanje je 15. marec 2016.

Prijavijo se lahko posamezniki ali skupine osnovnošolcev (1), srednješolcev (2) ter študentov in mladih do 29. leta starosti (3).

Svojo inovativno idejo morajo zapisati v predlogi, ki je objavljena na spletni strani tekmovanja: http://www.popri.si/.

Predloga vsebuje nasvete in napotke, ki tekmovalce usmerjajo pri zapisu ideje. Od letos lahko bodoči tekmovalci uporabljajo tudi spletno platformo Mikrobiz, ki več osebam hkrati na enem mestu omogoča izpolnjevanje in urejanje poslovnega modela. Uporaba spletne platforme je brezplačna, potrebna je le registracija.

Izbor zmagovalcev podjetniškega tekmovanja POPRI je dvofazno. V prvi fazi bo regionalna strokovna komisija, sestavljena iz podjetnikov, startup mentorjev in pedagoških delavcev, med prejetimi podjetniškimi idejami v vsaki starostni kategoriji izbrala 6 najboljših iz vzhodne in 6 najboljših iz zahodne regije.

12 finalistov iz vsake starostne kategorije iz vse Slovenije se bo uvrstilo na državno tekmovanje, ki bo potekalo 31. marca 2016. Takrat bodo finalisti s 5-minutno osebno predstavitvijo, svojo podjetniško idejo predstavili nacionalni strokovni komisiji. Zaključek tekmovanja POPRI bo 18. aprila v Slovenskem narodnem gledališču Nova Gorica, kjer bo razglasitev zmagovalcev in podelitev nagrad.

Nagradni sklad tekmovanja znaša 5.000 EUR.

Dodatne informacije: Maja Rajer Obid, vodja tekmovanja POPRI, Tel: (05) 393 24 51, GSM: 040 475 599, e-pošta: maja.rajer@primorski-tp.si, spletna stran: http://www.popri.si/, Facebook: www.facebook.com/popripopri.

Vir: d.o.o., http://www.primorski-tp.si/

Sorodni članki: