Slovenija na Expo 2020 v Dubaj

Svetovna razstava EXPO se bo po Milanu 2015 čez štiri leta preselila v (Združeni arabski emirati). Pod sloganom »Povezovanje idej za prihodnost« naj bi se v Dubaju predstavil praktično ves svet. Na svetovni razstavi, ki se jo je že danes prijel sloves razstava presežkov se v 6 mesecih – od 20. oktobra 2020 do 10. aprila 2021 – pričakuje 27 milijonov obiskovalcev iz celotnega sveta, kar 70 % obiskovalcev naj bi zaradi izjemne prometne povezljivosti mesta prišlo od drugod.

Prihodnja svetovna razstava EXPO Dubai 2020 bo pod sloganom Connecting Minds, Creating the Future (Povezovanje idej za prihodnost) prvič potekala v državah MEASA (Srednji vzhod, Afrika in Južna Azija). Gre za območje, kjer živi 3,2 milijarde prebivalstva. EXPO bo po besedah organizatorja predstavljal vrata v ta del sveta.

Udeležilo se ga bo 180 držav sveta, medtem, ko se je na razstavi v Milanu predstavljalo 145 držav.  To bo nedvomno prispevalo k še boljši mednarodni prepoznavnosti naše državne znamke in krepitvi ugleda Slovenije v svetu.

Prizorišče te razstave bo sestavljeno iz treh krakov, ki predstavljajo 3 podteme  – trajnost, mobilnost, . Vzdolž treh krakov bodo postavljeni paviljoni držav, ki jim naj bi bila zagotovljena enaka vidljivost. se želi predstaviti kot zelena turistična destinacija, bogata z vodnimi viri.

Vir: Ministrstvo za in tehnologijo, 21. 9. 2016, http://www.mgrt.gov.si/

Sorodni članki: