Jubilejne nagrade, leto 2011

Pri opredelitvi višine v letu 2011, so upoštevana določila iz Uredbe o davčni obravnavi povračil stroškov in drugih dohodkov iz delovnega razmerja.

Obdobje – Jubilejne nagrade v EUR
za 10 let
delovne dobe
za 20 let
delovne dobe
za 30 let
delovne dobe
za 40 let
delovne dobe
od 01.01.2011 dalje 460,00 689,00 919,00 919,00

9. člen
(jubilejna nagrada)

(1) Jubilejna nagrada se ne všteva v davčno osnovo dohodka iz delovnega razmerja do višine:

 • 460 eurov za 10 let delovne dobe,
 • 689 eurov za 20 let delovne dobe,
 • 919 eurov za 30 let delovne dobe,
 • 919 eurov za 40 let delovne dobe.

(2) Če je bila delojemalcu izplačana jubilejna nagrada za skupno delovno dobo, se pri istem delodajalcu kasneje izplačane jubilejne nagrade za skupno delovno dobo pri zadnjem delodajalcu vštevajo v davčno osnovo. Če je bila delojemalcu izplačana jubilejna nagrada za skupno delovno dobo pri zadnjem delodajalcu, se pri istem delodajalcu kasneje izplačane jubilejne nagrade za skupno delovno dobo vštevajo v davčno osnovo.

Sorodni članki:

11 komentarjev

  • Po razlagi računovodstva Vitago večina delavcev v Sloveniji nebi dobila jubilejne nagrade za 30 let DELOVNE DOBE. , ker so le redki 30 let zaposleni v istem podjetju. TU GRE ZA SKUPNO DELOVNO DOBO DELAVCA, ne za lojalnost v istem podjetju. Razlaga pri ZADNJEM delodajalcu pomeni delodajalca, kjer je delavec napolnil 30 let delovne dobe, ne glede koliko delodajalcev je prej zamenjal.To delodajalci in tudi drugi po svoje tolmačijo in je netočno…. Pozdrav… TONE

  • Vir na prejšnji komentar :www.racunovodja.com in Ministrstvo za delo, družino in sosocialne zadeve….. Pozdrav ….Tone

 1. Spoštovani

  Mene pa zanima glede jubilejne nagrade in sicer ali se upošteva npr 10 let če delaš pri enem delodajalcu oziroma ti jubilejna nagrada pripada tudi če delaš pri več delodajalcih.
  Če ti pripada ne glede na to pri koliko delodajalcih si delal bi jo moral jaz dobiti če cca 4 leta nazaj pa mi jo niso izplačali nisem pa nič spraševal ker sem bil prepričan da moraš biti zaposlen pri enem delodajalcu .
  Ali je še kakšna možost da dobil to jubilejno nagrado

  Hvala za odgovor
  Lp

 2. komu lahko prijavim delodajalca-privatnika za neplačilo nagrade pri delovni dobi 30 let in to anonimno,ker javno sem potem brez službe,takšni so nažalost naši zakoni
  lp

 3. Spoštovani, katera zakonodaja pa veleva, da je treba še izplačati jubilejne nagrade (za katerokoli od treh opcij)? V ZDR jubilejne nagrade niso omenjene, kolektivna splošna pogodba ne velja, ravno tako ne velja več tista dodatna zadeva – uskladitev pravic ali nekaj temu podobnega. Mislim, da podjetje ni dolžno več izplačevati katerokoli od navedenih nagrad, razen, če ima to v svojih internih aktih oz.dejansko še ima veljavno področno kolektivno pogodbo, kjer so jubilejne omenjene. In če že – splošno veljavno je, da se jubilejna nagrada izplača za del.dobo pri zadnjem delodajalcu, razen če, morebitna področna KP drugače veleva.

  • dodajam, da se zadnji stavek nanaša tudi na jubilejno za 30 let. Namreč osnovi namen jubilejne nagrade je nagrada za vztrajnost in pripadnost dotičnemu podjetju. Zgornje je potrjeno s strani Združenja delodajalcev Slovenije, saj smo tudi pri nas imeli podobne dileme zaposlenih.

Komentiraj