Kako nadgraditi vaš operacijski sistem na Windows 10?

windows-10Pred kratkim je podjetje Microsoft najavilo dobo operacijskega sistema , ki so ga uporabniki namiznih in prenosnih računalnikov stežka pričakovali, saj združuje vse prednosti operacijskih sistemov Windows 7 in Windows 8 oziroma Windows 8.1.

Novost je na voljo za brezplačen prenos oziroma nakup v kar 190 državah po vsem svetu in je prevedena v vse svetovne jezike, skupaj s slovenščino. Med večjimi prednostmi Windowsa 10 najdemo meni Start, namizno Cortano, spletni brskalnik Edge, boljši grafični vmesnik ter nov in izboljšan Command Prompt. Novost je brezplačno na voljo za uporabnike licenčnih operacijskih sistemov Windows 7, Windows 8 in Windows 8.1 ter preizkuševalce, in sicer za obdobje do enega leta.

Če želite vaš Windows 7, Windows 8 ali Windows 8.1 brezplačno nadgraditi na Windows 10, je postopek sila enostaven. Za to namreč zadošča le klik na spletno povezavo ter prenos, zagon datoteke MediaCreationTool32 ali MediaCreationToolx64 ter izbira možnosti »Upgrade this PC now«. Prenos operacijskega sistema Windows 10 se bo opravil samodejno, vključno z namestitvijo oziroma nadgradnjo. Orodje MediaCreationTool32 in MediaCreationToolx64 lahko uporabite tudi za prenos novosti in izdelavo namestitvene zgoščenke ali pomnilniškega ključa USB. To naredite tako, da namesto možnosti »Upgrade this PC now« izberete možnosti »Create installation media for another PC« ter sledite navodilom.

Vir: Računalniške novice

Sorodni članki: