Nova verzija obrazca Davka na motorna vozila

Optimiranje davčne bilanceNa eDavkih vse zavezance, ki oddajajo na ( DMV-O), obveščajo, da bo možno obračun davka na za obračunsko obdobje maj 2015 in naprej oddajati le z novim, posodobljenim obrazcem, verzija 4. Kot so že obvestili, so na novem obrazcu dodane kontrole na obveznost polj in obliko zapisa v polja, dodan je izračun davka in dodatnega davka, dodana je možnost oddaje prilog skupaj z obrazcem, dodana je pomoč za izpolnjevanja obrazca, ki je dostopna s klikom na znak »?« (lahko jih tudi izpišete), dodana pa je tudi uporaba novega šifranta znamke vozil (http://www.avp-rs.si/vozila/ugotavljanje-skladnosti/obrazci-in-sifranti). Zavezance posebej opozarjajo na novost obvezne oddaje prilog v določenih primerih.

Zavezance, ki oddajo obračun DMV z datoteko (XML), prosijo, da pravočasno pripravijo datoteko za uvoz v skladu z novo shemo (DMV_O_4 xsd). Ta je na voljo na portalu http://edavki.durs.si/OpenPortal/Pages/Technicals/FormsXml.aspx.

Testiranje oddaje obračuna DMV-O ver 4 z izpolnjevanjem obrazca ali z uvozom datoteke je zavezancem na voljo na portalu Beta eDavki http://beta.edavki.durs.si/ (od februarja 2015 dalje).

Po pričetku oddaje obračuna DMV z novo verzijo obrazca, zavezanci oddajo popravke že vloženih obrazcev v tisti verziji obrazca, v kateri so oddali predhodni obrazec.

Vir: eDavki

Sorodni članki: