Pazite se novega virusa na Facebooku!

Najboj priljubljeno spletno omrežje vsake toliko časa ogrožajo , ki vam lahko poberejo pomembne podatke iz računalnika. Sedaj je ponovno prišel čas, ko se morete virusov paziti! Nikakor ne nasedajte neznanim osebami in neznanim povezavam, ki vodijo v ‘računalniško smrt’.

Te dni se morate posebej paziti naslovom, kot je  “Wanna laugh?” (Se želite smejati?), saj gre za velik računalniški . Povezava vas vodi na prvi pogled YouTube stran, vendar temu ni tako. Takoj po kliku na povezavo boste zagledali posnetek z vašim imenom, naslovom in komentarji vaših prijateljev, praviloma v angleškem jeziku. Seveda boste pred tem dobili obvestilo, da morate program nadgraditi. Tega nikakor ne storite! Ob kliku na povezavo bo vaš računalnik prejel , kjer se bodo pojavile težave ob vstopu v Facebook stran. Do sedaj še ni znano, ali si bo prilastil tudi vaše podatke na računalniku.

“Že sicer velja pravilo, naj se ne uporablja enako geslo za Facebook in za ostale storitve (na primer Gmail), saj se s tem poveča tveganje vdora v račun,” je povedal  Dalibor Cerar iz F-Secure.

“Če se uporabnikom vsebina videa ne prikaže in zahteva namestitev dodatnih programov, naj tega ne
počnejo in video raje poiščejo drugje,” je še dodal Dalibor in povedal, da se je na Facebooku prikazoval lažen posnetek nesreče letalske skupine Red Arrows.

Bodite pozorni in ne klikajte povezav, ki vam niso znane!

Vir: DNE

Sorodni članki: