Pometite s konkurenco s top marketinškimi triki

Spletno računovodstvo - E-računovodstvoToliko marketinških orodij, kot imamo na razpolago dandanes, še nekaj let nazaj ni bilo. Ni važno, ali ste veliko ali manjše podjetje – nekaj najboljših marketinških trikov vam lahko pomaga, da skočite več deset korakov pred konkurenco. In kateri so ti triki?

Ustvarjajte privlačne vizuale
Ni potrebno biti grafični oblikovalec, da lahko ustvarjate privlačne vizuale za vaš . Naj bodo to objave, letaki ali vizuali za e-novičke, fotografije z lepo grafiko lahko delajo čudeže. Ne samo, da bodo vaše stranke in ostali uporabniki videli vaš trud, zaradi vaše drugačnosti boste od zdaj naprej pritegnili marsikateri pogled in to bo na vrata prineslo nove stranke.
Tudi za manjša podjetja je pomembno, da pokažejo svoj občutek za estetiko. Nimate orodij, s katerimi bi si lahko pomagali? Nič za to. Na spletu lahko brezplačno uporabljate orodja, kot so Canva ali pa mobilne aplikacije, kot je npr. Snapseed. S tem bodo rezultati najhitrejši in estetsko dovršeni.

Razmišljajte izven okvirjev
Sejmi, festivali in ostale pritegnejo velike množice, zato se jih poskušajte redno udeleževati. Iščite različne priložnosti za predstavitev vašega posla in izdelkov izven prodajalne, ki jo že imate. S takšnim udejstvovanjem širite prepoznavnost vašega podjetja.
Ne bojte se za trenutek izstopiti izven vaše cone udobja. Tam se ponavadi skrivajo najboljše priložnosti.

Spodbujajte stranke, da delijo svoje izkušnje
Kar 88% ljudi je v raziskavi odgovorilo, da so se za nakup odločili na podlagi ocen drugih strank, ki so jih poiskali na spletu. Kakšna pa je vaša prisotnost na spletu? Imate svojo spletno stran? Ste prisotni na družabnih omrežjih, kjer strankam omogočate ocenjevanje vaših izdelkov in storitev?

Spletna prisotnost je v dobi izrazite tehnološke povezanosti nujno pomembna. Če Facebook stran imate, a žal niste prejeli še nobene ocene, imamo za vas sijajen in izjemno enostaven trik. Vse, kar morate storiti, je prositi vaše že obstoječe stranke, da vam oddajo oceno! Veliko strank namreč na to čisto pozabi, a ne zamerijo, če jih prijazno prosite za manjšo uslugo.

Analitika je vaš prijatelj
Imate spletno stran, Facebook stran, pripravljate oglase, pa še vseeno ne veste, kako bi prišli do boljših rezultatov? Ne zanašajte se več na vaš notranji občutek, ampak se prilagodite današnjemu času in orodjem ter analizirajte vaše spletne nastope.
Preglejte analitiko vaše . Katere vsebine so najbolj popularne? Katere produkte si obiskovalci največkrat ogledujejo, a ne kupijo? Kaj pa Facebook stran? S katerimi objavimi so imeli uporabniki največ interakcije? Katere so bile pa najmanj uspešne in se jih lahko znebite?
Preučevanje analitike ni le delo za ogromne korporacije. Razumevanje rezultatov lahko pri načrtovanju marketinških materialov izjemno pomaga tudi in predvsem manjšim podjetjem. Odkrijte moč analitike in preglejte vaše rezultate še danes!

Vir: saopnet POS

Sorodni članki: