Spletne strani Fursa prilagojene ranljivim skupinam

znak_FURSFinančna uprava RS () je v sodelovanju z Zvezo društev gluhih in naglušnih Slovenije ter z nasveti Zveze društev slepih in slabovidnih Slovenije prilagodila svoje spletne strani tako, da jih bodo odslej lažje spremljali tudi , naglušni, slepi, in dislektiki.

Gluhi in slepi lahko odslej vsebine Fursa, ki so dostopne na naslovu: http://www.fu.gov.si/, spremljajo tudi v znakovnem jeziku in zvoku. V ta namen je na enem mestu objavljenih 30 najbolj tipičnih življenjskih dogodkov, s katerimi se srečujejo posamezniki.

Olajšava za vzdrževane družinske člane, osebno dopolnilno delo, prodaja nepremičnine, nakup prek spleta, pritožba, obročno plačilo in ostale davčne ter carinske zadeve so predstavljene v posebnih tematskih filmih.

Teh je 30, bistvo posamezne tematike pa je predstavljeno zgolj v nekaj minutah, kar zavezancem omogoča, da hitro najdejo želene informacije.

Ostale ranljive skupine, kot so slabovidni in dislektiki, si lahko z dvema klikoma nastavijo velikost in tip pisave ter barvno podlago spletnih strani.

S prilagoditvami spletnih strani vodo na Fursu nadaljevali, saj se zavedajo, da lahko objavljene informacije tako vsebinsko kot tudi oblikovno še učinkoviteje približajo vsem davčnim zavezancem.

Vir: STA, 20. 4. 2015, http://www.sta.si/

Sorodni članki: