Outsourcing računovodstva ali kdo potrebuje zunanje računovodstvo

Zaradi spodbujanja podjetništva je vse več tistih, ki se podajajo na svojo podjetniško pot

Ste komaj začeli s svojo podjetniško dejavnostjo in se sami ukvarjate tudi z računovodstvom vašega podjetja? Vas zaboli glava, ko se spomnite na vse zakone, pravilnike in zahteve, ki jih predpisuje država? Verjemite, da niste edini. Veliko novih podjetnikov se odloči, da bodo za svoje podjetje vodili sami. Ponudniki raznih računovodskih programov predstavljajo kot nekaj enostavnega in oglašujejo, da lahko z njihovimi programi vodi še tak računovodski analfabetik. Pa je to res?

Kdo potrebuje zunanje računovodstvo?

Poznam kar nekaj podjetnikov, ki so po parih mesecih ugotovili, da sami niso kos vsem računovodskim opravilom, kakor tudi, da nimajo pojma, v kakšnem stanju je njihovo podjetje. Ne razumejo kaj so davčno priznani odhodki, kaj prihodki, kaj je to amortizacija in ali je to strošek podjetja… Čeprav večina računovodskih programov ponuja izvoz poročil za državne institucije, se ponavadi izgubijo pri sami količini in zahtevnosti izpolnjevanja. Ne znajo tudi brati bilanc in ne vedo, kaj posamezen poslovni dogodek povzroči v letnem poročilu podjetja. In tiste, ki vztrajajo sami pri vodenju računovodstva, če ne prej, zaboli glava ob oddaji zaključnega računa in obračunu akontacije davka na dobiček za naslednje leto. Prav tako vsaj enkrat letno dobijo kakšno kazen za nepravočasno oddajo dokumentov ali obvestilo o neplačanih obveznostih.

Priporočilo kvalitentega računovodskega servisa

V kolikor kot podjetnik želite imeti čas za opravljanje svoje dejavnosti svetujemo, da za računovodstvo najamete raje kvaliteten . S tem boste prihranili tako čas, kot precej denarja, saj so v takšnih specializiranih podjetjih usposobljeni kadri, ki vam lahko ob rednih računovodskih opravilih ponudijo tudi kvalitetno računovodsko in davčno svetovanje. Urejeno računovodstvo je tako ogledalo, kot temelj vsakega podjetja.

Sorodni članki: